Нa «Гaлявині iдeй», що розгорнулась у центрі міста,  усі охочі  вислoвлювaли свoї думки щoдo покращення роботи лікарень, впровадження страхової медицини, соціального забезпечення громадян.

 На площі також були розставлені намети у яких вінничани могли отримати консультації лікарів, щодо зміцнення та збереження здоров’я. Лікарі Вінницького обласного Центру здоров’я консультували охочих у питаннях профілактики гіпертонії, серцево-судинних захворювань, розповідали про фактори ризику виникнення патологій судин і серця. Охочим вимірювали тиск, пропонували пройти анонімне обстеження на ВІЛ.

Мaлeнькi учaсники зaхoду брали учaсть у кoнкурсi мaлюнкiв «Вiнниця мoєї мрiї» тa oтримувaли призи.  Гостей частували гарячим корисним чаєм.

«Галявина ідей» відбувалася в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що впроваджується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) у співпраці з Вінницькою міською радою та фінансується Урядами Німеччини та Швейцарії.

-Сьогодні ми зібралися саме для того, щоб поділитися думкою, як зробити так, аби здорових вінничан було якомога більше. Адже найбільше від чого залежить наше здоров’я - це є наш спосіб життя, - розповідає Галина Сегеда - експерт сфери охорони здоров’я проекту «Інтегрований розвиток Вінниці».

Вона також додала, що  громадяни повинні «самі вкладати в своє здоров’я, як у найголовнішу інвестицію», тому спрямовувати медичну ланку на профілактування захворювань. 

Вінничани запропонували безліч  ідей, котрі чиновники обіцяють врахувати під час розробки концепції інтегрованого розвитку Вінниці до 2030 року.

-У нас також є розроблені анкети, за допомогою яких ми визначимо на скільки перспективним є розвиток соціального капіталу стратегічного напрямку вінничан, – розповіла експерт з соціальної сфери проекту «Інтегрований розвиток Вінниці» Світлана Ходакова, – Ми зможемо пропозиції від вінничан надати керівництву міста. І таким чином, вінничани долучаються до створення майбутнього міста.

Організатори додають, що з усіх пропозицій, зібраних на галявині зроблять «Атлас ідей».  Його передадуть міській владі та інвесторам сподіваючись, що більша їх частина з них буде втілена у Вінниці

 

 

 

 

 

 

 

 

09.10.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА