Група фахівців Вінницького кардіоцентру на чолі із заступником директора НІССХ ім. Амосова Костянтином Руденком  сьогодні успішно провели унікальну операцію по методу Феррацці, яка направлена на боротьбу з синдромом раптової серцевої смерті.

Про це говорили лікарі під час прес-конференції.

-Подібна операція проводиться вперше в області. Гіпертрофічна кардіоміопатія – небезпечна тим, що її важко діагностувати. І той факт, що таке захворювання змогли виявити наші фахівці – говорить про високий професіоналізм лікарів,  - наголосила  директор Департаменту охорони здоров’я ОДА  - Людмила Грабович.

Такі операції уже успішно проводилися у Києві, Черкасах і Хмельницькому. У Вінниці операцію проводили десять фахівців і тривала вона шість годин. Згодом розпочнеться друга така операція на відкритому серці.

 - Операції по методу Феррацці допоможуть врятувати  не одне життя пацієнта, а також убезпечити їх від зони ризику, -розповідає  Костянтин Руденко.

  - Це перша така операція у нашому кардіоцентрі. У нас є з кого переймати досвід, адже Костянтин Руденко провів більше сотні подібних операційних втручань, - каже головний лікар Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології Володимир Гладких.

  З 2017 року Вінницький кардіоцентр став повноцінним кардіохірургічним центром. Нині тут виконують операції на відкритому серці. Торік спільно з колегами з інституту ім. Амосова вінницькі лікарі провели 11 операцій.

Наразі заклад планує не зупинятися на досягнутому і впроваджувати оперування по методу Феррацці й надалі, а також поповнюватися новим пересувним ангіографом, УЗД-апаратом та приладом штучної вентиляції легень.

 

Прес-служба ДОЗ ОДА