Процедура автономізації відбуватиметься першого півріччя 2018 року. «Входити в реформу» будуть усі заклади охорони здоров’я, тому вони мають бути готовими для автономізації.  

Процес автономізації відбуватиметься у три етапи:

1. Прийняття власником рішення щодо  автономізації.

2  Підготовка акту передачі документів до відповідних органів влади.

3. Створення комунального некомерційного підприємства.

Очільник закладу після  створення комунального некомерційного підприємства обиратиметься за конкурсом на строк від 3 до 5 років.

Також буде створена нова структура – Спостережна рада. Її  започатковує власник закладу охорони здоров’я.  Спостережна рада буде контролювати фінансово-господарську діяльність, дотримання прав пацієнтів, дотримання вимог законодавства під час надання медичних послуг населенню.

На Вінниччині автономізація медичних установ перинної ланки у розпалі. Частина лікарень, отримавши позитивне рішення місцевих рад на перетворення в комунальне некомерційне підприємство, уже проходять реєстрацію та очікують на відповідні документи. Серед них -  Козятинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги, Калинівський міський ЦПСМД, Погребищенський, Іллінецький, Теплицький центри первинної медико-санітарної допомоги.

Зміни відбуваються і у закладах «первинки» Немирівщини, Бершадщини та Оратівщини, де уже подали відповідні  документи у місцеві ради і очікують на рішення.

Прес-служба ДОЗ ОДА