Про це зазначили 11 грудня на сесії сільської ради, яку розпочали зі звіту Голови територіальної громади Юрія Дзигаря. Він  поінформував про те, що на даний час бюджет  сільської ради виконано на 144,5 %, і, завдяки бюджетній децентралізації більшість цих коштів використовується на розвиток територіальної громади.              

Протягом 2018 року проводилося будівництво мережі водопостачання та поточний ремонт вулиць с. Білашки, а також суміжних сіл Смаржинці та Вишнівка. Крім цього, значна увага приділена благоустрою сіл, селищ: впроваджується енергоефективне освітлення вулиць, встановлюються сміттєсортувальні баки, ремонтуються огорожі та осучаснюється ландшафт відпочинкових зон. Це те, що вже зроблено протягом 2018 року, а на майбутнє у жителів села також змістовні плани, які лягли в основу Перспективного плану розвитку Білашківської  територіальної громади на 2019-2021 роки та бюджету на 2019 рік, що і було затверджено на сесії сільської ради.

Відповідно до Перспективного плану розвитку громади, заплановано у 2019 році провести ремонт дороги до с. Білашки, ремонт дороги до с. Смаржинці, ремонт греблі в с. Смаржинці, встановлення залізобетонного забору біля кладовища в с. Смаржинці, поточні ремонти вулиць по селах сільської ради, провести ремонт приміщення  сільської ради, встановити паркану біля пам’ятника  загиблим воїнам в с. Білашки, провести ремонт фасаду будинку культури в с. Білашки.