12  грудня 2018 року під час засідання виконавчого комітету в Кошаринецькій територіальній громаді   відбулось  обговорення  перспективного плану розвитку території Бершадського району на 2019-2021 роки. В засіданні взяв участь перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Ольшевський, який нагадав, що 12 листопада, під час проведення Ради регіонального розвитку України, Президент Петро Порошенко доручив розробити й обговорити на слуханнях Плани перспективного розвитку територіальних громад у кожній області, аби кожен член громади мав можливість знати, що буде зроблено і куди витрачатимуться кошти громади.

Відповідно до Перспективного плану розвитку Бершадського району по Кошаринецькій територіальній громаді на 2019 – 2020 роки передбачено встановлення системи опалення та заміна вікон і дверей на металопластикові в приміщенні ФАПу та бібліотеки.

Голова райдержадміністрації Іван Стефанцов під час засідання сесії районної ради зазначив, що реалізація проектів, передбачених Планом перспективного розвитку, дасть можливість розвинути такі соціально важливі галузі як освіта, охорона здоров'я, культура, покращити стан інфраструктури, створити нові робочі місця та залучити додаткові інвестиції.

Кошаринецька громада бере активну участь в обласному та районному конкурсах проектів розвитку громад. Так, у 2018 році проведено заміну вікон у місцевій школі, здійснено заміну вікон та дверей  в Будинку культури; має громада плани і надалі брати участь в грантах та конкурсах, реалізовувати проекти розвитку території для забезпечення соціально-економічного та культурного розвитку сіл громади.

Того ж дня і у Лісничанській територіальній громаді, під час засідання виконавчого комітету сільської ради, відбулось публічне громадське обговорення Плану перспективного розвитку громади на 2019-2021 роки.

В зібранні взяли участь заступник начальника управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Сергій Корнелюк та начальник відділу освіти, фізичної культури та спорту Оксана Тартачна.

Сільський голова Лісничанської територіальної громади Олександр Світайло  поінформував, що  протягом 2018 року здійснено роботи для розвитку громади, а саме: за рахунок субвенції з державного бюджету  проведено капітальний ремонт ФАПу, реалізовано проект розвитку територіальних громад, який став переможцем 15 обласного конкурсу «Шлях до культури» - відремонтовано сходи, встановлено ліхтарі, лавки та вази для квітів, облаштовано танцювальний майданчик; також реалізовано проект-переможець ІІ-го районного конкурсу «Теплі класи – запорука ефективного освітнього процесу» - загальна вартість 125,0 тис.грн. Лісничанська територіальна громада  має плани і надалі брати участь в грантах та конкурсах, реалізовувати цікаві проекти для розвитку території для забезпечення соціально-економічного та культурного розвитку сіл громади.

Сільський голова, депутати сільської ради та члени виконкому запропонували включити до перспективного плану виготовлення ПКД на очищення русла річки у с.Вовчок та запланувати роботи по облаштуванню майданчика для сортування твердих побутових відходів.

Усі присутні на публічному обговоренні схвалили перспективний план розвитку територіальної громади, адже все, що буде зроблено сприятиме соціально-економічному та культурному розвитку села, покращенню екологічної ситуації в селі.