13 грудня 2018  року  відбулось  розширене засідання виконавчого комітету Жахнівськоїсільської ради. Основним питанням порядку денного  було  обговорення та затвердження Перспективного плану розвитку  Жахнівської   територіальної громади  на 2019-2021 роки.

Підбив підсумки 2018 року та окреслив перспективи розвитку у Жахнівській  територіальній громадіна найближчі три роки голова сільської ради В’ячеслав Таранюк. Він детально охарактеризував усі нагальні питання життєдіяльності громади,  коротко розповів про заплановані заходи з розвитку територій на найближчі три роки.   

Згідно із Перспективним  планом  розвитку  територіальної громади  у 2019 році планується  провести реконструкцію мережі зовнішнього освітлення, поточний ремонт  фасаду та стелі в глядацькій залі Жахнівського будинкуку льтури; поточний ремонт  приміщення Іванівського сільського клубу-біблотеки (замінапідлоги, дверей, вікон на металопластикові); поточний ремонт дороги  по  вул. Ковпака; замінавікон на металопластикові у Жахнівській ЗОш І-ІІ ступенів.

Також одним із пріоритетів господарської діяльності громади є повсюдний капітальний ремонт доріг як в асмому селі, так і на під`їздах до нього.