12-13 грудня 2018 року голова районної державної адміністрації Михайло Демченко взяв участь у громадських обговоренняхПерспективного плану розвитку Степанівської та Медвеже-Вушківськоїтериторіальних громад на 2019 -2021 роки.

У підсумку: в Степанівській територіальній громаді за період 2015-2018 років  було здійснено реконструкцію приміщення Степанівської школи та системи опалення з влаштуванням твердопаливних котлів, замінено вікна і двері на енергозберігаючі. Здійснено капітальний ремонт приміщень Степанівського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ та встановлено дитячий майданчик на території школи. За 4 роки з районного бюджету на проведення робіт використано 1,9 млн.грн., державний бюджет – 2,3 млн.грн.

Обговоривши проблематику, громада визначила першочергові напрями - це капітальний ремонт автодороги центральної вулиці села, капітальне будівництво водопроводу та освітлення.

В Медвеже-Вушківській територіальній громаді за 4 роки з районного бюджету на проведення робіт в навчальному закладі використано 1195,7 тис. грн.,  з державного бюджету у 2018 році виділено 1,5 млн. грн. на проведення робіт по капітальному ремонту дороги та освітленню.

Голова районної державної адміністрації Михайло Демченко звернувся до жителів громади з пропозицією включення до Перспективного плану будівництво дитячого садочка. Люди одноголосно підтрималицю пропозицію. Адже в населеному пункті близько 120 дітей дошкільного віку.

«Основне моє завдання, як голови райдержадміністрації, щоб в кожному населеному пункті району діти мали можливість здобути якісну середню та дошкільну освіту. Це не припустимо, що в селі не має дитячого садочка і батьки вимушені возити дітей в інші населені пункти за 10-ки кілометрів. Ми будемо прикладати максимум зусиль, аби в найкоротший термін вирішити дану проблему. Найдорожче і найцінніше що ми маємо - це наші діти, адже саме вони майбутнє нашої країни», - наголосив Михайло Демченко.

Також до Перспективного плану включили капітальний ремонт мереж вуличного освітлення, ремонт доріг та очисних  споруд.