28 грудня 2018 року, активом Юхимівської територіальної громади було підведено підсумки роботи за 2015-2018 роки та обговорено перспективний план розвитку громади на 2019-2021 роки.

В обговоренні питання порядку денного взяла участь  голова районної державної адміністрації Катерина Кедик. 

Підводячи підсумки життєдіяльності Юхимівської територіальної громади сільський голова Наталя Боднарчук поінформувала присутніх про вже реалізовані проекти. Також зазначила, що протягом вказаного періоду  за рахунок власних та залучених коштів на території громади капітально відремонтовано дитячий садок, закуплено для даного дошкільного закладу інвентар, різноманітне обладнання,  ігровий майданчик; відремонтовано приміщення сільської ради та придбано оргтехніку; облаштовано територію біля будинку культури, здійснено інші проекти соціального спрямування.

Інформувала сільський голова і про план перспективного розвитку Юхимівської територіальної громади, основними заходами якого є: освітлення вулиць Миру та Архангела Михаїла (3 км), завершення капітального ремонту в БК, добудова актової зали та ігрової кімнати в дитячому садочку, поточний ремонт вулиць села протяжністю 5 км та ін.

Далі до всіх присутніх звернулась голова  Шаргородської районної державної адміністрації Катерина Кедик:

«На виконання доручення Президента України Петра Порошенка  щодо розроблення плану перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки,     20 листопада 2018 року розпорядженням голови районної державної адміністрації №332  утворено раду регіонального розвитку Шаргородського району, яку очолюю я. До складу даної ради також входять керівники структурних підрозділів РДА, районних служб та міський і сільські голови.

18 грудня поточного року розпочато обговорення власних перспективних планів розвитку в територіальних громадах району на яких керівники органів місцевого самоврядування звітують про вже проведену роботу протягом 2015-2018 років, а також проводять детальне обговорення планів на перспективу.

Органами виконавчої влади та місцевого самоврядування Шаргородщини проведено надзвичайно велику роботу щодо покращення соціально-економічного стану району. А головне - багато з раніше наміченого вдалось реалізувати завдяки ефективній, спільній праці.

Маємо досить амбітні плани на майбутнє.  А  головне ми маємо забезпечити сталий соціально-економічний розвиток району  та працювати на покращення рівня життя шаргородчан».

Завершуючи свій виступ, Катерина Станіславівна додала, що Юхимівська територіальна громада, хоч і невелика (1100 жителів), проте є надзвичайно потужною, бо має гарного господаря – сільського голову, а також професійну команду, кожен із членів якої фахово працює  на своєму місці.

Також відбулось  чергове засідання  сесії Носиківської  сільської ради. Крім 8-ми питань порядку денного, на сесії було розглянуто питання формування плану перспективного  розвитку  Носиківської  територіальної громади  на  2019-2021 роки. 

В роботі сесії сільської ради взяла участь представник районної державної адміністрації – начальник відділу культури і туризму Шаргородської райдержадміністрації  Тетяна Янчурська, яка  довела  до відома   депутатів інформацію про динаміку  розвитку основних галузей економіки та соціальної сфери району за період 2015-2018 років  (в тому числі і про роботу на території громади щодо реалізованих проектів) та  пропозиції до перспективного плану  розвитку Шаргородського району на 2019-2021 роки.

Сільський голова  Василь Гончар проінформував депутатів  про проведену роботу на території Носиківської громади  впродовж  2015-2018 років. Зупинився на  тих  гарних справах, які були зроблені  впродовж 4 років:  зміцнення матеріально-технічної бази установ соціально-культурної сфери, капітальний  ремонт водогону с.Носиківка, поточний ремонт доріг населених пунктів, придбання автобусної зупинки тощо.

В ході обговорення планів на перспективу, основними аспектами для розвитку Носиківської  територіальної громади на 2019-2021 роки визначено:  облаштування вуличних мереж водогону 3 км; ремонт доріг – 4 км; освітлення вулиць  - 15 км; проведення ремонтних робіт у сільському будинку культури, сільській бібліотеці, місцевій школі.

Т.Янчурська внесла пропозицію включити до перспективного плану розвитку  Носиківської територіальної громади  на 2019-2021 роки питання щодо облаштування в селі (біля дитячого садка) дитячого майданчика.

Депутати  одноголосного підтримали план перспективного розвитку Носиківської  територіальної громади на 2019-2021 роки.