10 січня активом Чернівецької та Білянської територіальних громад було підведено підсумки роботи за 2015-2018 роки та обговорено перспективний план розвитку громад на 2019-2021 роки.
В обговоренні взяв участь голова районної державної адміністрації Олександр Сауляк, голова районної ради Василь Мельничук, та інші

За період 2015-2018 роки на території територіальних громад реалізувалися соціально-значущі проекти за допомогою спільних зусиль всіх гілок влади.

Як зазначив голова райдержадміністрації Олександр Сауляк, питання поліпшення життєдіяльності громад вирішуватимуться перш за все, виходячи з інтересів територіальних громад та її жителів, завдяки ініціативності та активної участі кожного члена виконкому, кожного депутата сільської ради та й кожного громадянина.

Отже, найближчими роками планується  завершення реконструкції вуличного водогону в смт. Чернівці, освітлення окремих вулиць у смт. Чернівці, встановлення опалення в Чернівецькому районному будинку культури та у Чернівецькій районній бібліотеці для дорослих, ремонт сільських доріг.

Згідно з Планом перспективного розвитку села  Біляни протягом 2019-2021 років заплановано здійснити заходи, що спрямовані на покращення соціально-побутових умов жителів: поточний ремонт приміщення будинку культури с. Біляни, придбання та облаштування дитячого майданчика, облаштування зони відпочинку, продовження установки металопластикових вікон у приміщенні Білянської ЗОШ І-ІІІ ступеня.

Депутати підтримали план перспективного розвитку Чернівецької селищної ради та Білянської сільської ради на 2019-2021 роки.