Сьогодні, 15 січня, в Лозівській і Терешпільській сільських радах відбулися  розширені засідання виконкомів, на яких було підбито підсумки роботи за останні три роки та обговорено і визначено перспективи розвитку територій на 2019-2021 роки.

Участь у засіданнях взяли голова Хмільницької районної державної адміністрації Євгеній Буткевич, голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, члени виконкомів, активні жителі громад.

Голова Лозівської сільської ради Анатолій Мазур відзначив, що за останні роки виконкомом сільської ради вдалося зробити чимало  задля покращення життєдіяльності населених пунктів. Зокрема, у 2015-2018 роках було проведено капітальний ремонт клубу в селі Думенки, закуплено бордюри до пам'ятника  в с. Лозова, проведено ремонт дороги в селі Вугли по вулиці Чкалова та грейдування доріг  на території сільської ради.

У 2016 році проведено ремонт дороги в селі Думенки, виготовлено проектно- кошторисну документацію на вуличне освітлення  сіл Вугли, Думенки, Лозова, Педоси; також проведено капітальний ремонт бібліотеки  та перший зал клубу в селі Педоси, закуплено дитячий майданчик  в село Думенки завдяки перемогам в районному конкурсі територіальних громад. Спільними зусиллями було проведено ремонт ФАПу в  селі Педоси, замінено вікна в клубі села Лозова, проведено ремонт дороги в селі Вугли ( закуплено щебінь, та проведено грейдування дороги)  по вулиці Лісова. 

На зустрічі було обговорено та визначено основні завдання до перспективного плану розвитку територіальної громади на період 2019-2021 років, а саме: встановлення вуличного  освітлення  у вечірній  час в населених пунктах  Лозова, Педоси, Вугли; проведення    ремонту дороги  в селах  Педоси, Вугли, Думенки; встановлення дитячого майданчика в НВК «ЗОШ 1-Ш ст..-ДНЗ» с.Лозова, проведення капітального ремонту клубів в селі Педоси, Лозова.

Голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич запросив усіх присутніх до співпраці та запропонував шляхи вирішення проблемних питань, які виникли у ході обговорення.

Про досягнення, проблеми та перспективи розповів і Терешпільський сільський голова Олександр Радзішевський. Саме завдяки перемозі в першому районному конкурсі проектів розвитку територіальних громад "Впровадження  мережі зовнішнього освітлення села Терешпіль Хмільницького району Вінницької області на базі сучасного енергозберігаючого обладнання " вдалося виконати усі необхідні роботи та встановити 32 енергозберігаючі лампочки протяжністю 3,1 км по двох вулицях в Терешполі. В населених пунктах територіальної громади було зроблено поточний ремонт доріг. 

Відповідно до Плану перспективного розвитку району та Стратегії Терешпільської сільської ради на період 2019-2021роки сільською радою заплановані,а учасниками обговорення підтримано  наступні перспективні заходи:

- виготовлення проектно-кошторисної документації та  реконструкція дитячого садка під Терешпільський сільський клуб та  Терешпільську сільську бібліотеку;

-  продовження будівництва мереж вуличного освітлення в с.Терешпіль по 4-ьох вулицях, в с.Держанівка по вул.Лесі Українки;

-  поточний ремонт доріг по всіх населених пунктах. 

Голова районної ради Зоя Бонсевич акцентувала увагу виконкому на покращення роботи з молоддю і запропонувала підтримку для вирішення проблемних питань громади.