Голова районної державної адміністрації Олександр Сауляк взяв участь у громадських обговореннях документу Мазурівської, Березівської та Лозівської територіальних громад на 2019 -2021 роки.

Керівник району зазначив, що триває обговорення карти пріоритетів соціально-економічного розвитку сіл, об’єкти, яких в подальшому буде включено в Перспективний план розвитку Чернівецького району на 2019-2021 роки, а потім буде презентовано на засіданні Ради регіонального розвитку. Для реалізації перспективного плану, залучатимуться кошти з різних джерел. До дискусії долучилися сільські голови, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ району та місцеві підприємці.

Сільським головою с. Мазурівки були озвучені першочергові питання, які потребують вирішення в 2019-2021 роках, а це: замовлення та виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію будинку культури, поточний ремонт Мазурівської ЗОШ І-ІІІ ст., ремонт та будівництво мереж вуличного освітлення, поточний ремонт ДНЗ "Ромашка", середній поточний ремонт доріг.

В селі Березівка обговоривши проблематику до Перспективного плану громада вирішила внести – розробку проектно-кошторисної документації для реконструкції Березівської ЗОШ І-ІІІ ст., ремонт будинку культури (заміна вхідних дверей, опалення), завершення ремонту ФАПу , придбання медичного транспорту, придбання та встановлення ігрового майданчика для ДНЗ «Берізка», обладнання зони відпочинку в селі, реконструкція стадіону, реконструкція вуличного освітлення, ремонт доріг.

До Перспективного плану с. Лозове внесено: ремонт будинку культури (перекриття даху з частковою заміною дерев'яних конструкцій та заміна підлоги), реконструкція вуличного освітлення, ремонт доріг та вивчення питання встановлення сонячних батарей.

В кожній територіальні громаді відбувалось жваве обговорення першочергових об’єктів, які потрібно внести до Перспективного плану. Люди задавали різного характеру питання на що отримували кваліфіковану відповідь від спеціалістів відповідних служб.