В обговоренні перспективного плану розвитку взяли участь заступник голови райдержадміністрації Олег Фурманюк, голова районної ради Юрій Науменко, депутати сільських рад, сільські головисіл Щаслива, Лозувата, Лукашова, Струтинка, а також жителі громад.

На початку зустрічі Олег Фурманюк довів присутнім про основні завдання органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо розвитку і розбудови місцевої інфраструктури, закладів соціально-культурної сфери, забезпечення екологічної рівноваги та подальшого розвитку сільських територій на період до 2021 року, та надав слово голові Щасливської сільської ради Андрію Ткачу, який розповів про проведену роботу органами місцевого самоврядування села Щаслива за 2018 рік та про плани на майбутнє:

  • виконання дохідної частини бюджету на 123,2% від планових завдань; здійснено роботи у приміщенні сільської ради; придбано інвентар для сільського будинку культури с.Щаслива; благоустрій територій та місцевих пам’ятних знаків; будівництво спортивного майданчика; вуличне освітлення; ремонт місцевого клубу; генеральний план для сіл Щаслива і Білозерівка; надання субвенцій бюджетам вищих рівнів для виконання повноважень у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та соціального забезпечення; роздільне збирання твердих побутових відходів; ремонт доріг місцевого значення; ремонт фельдшерсько-акушерського пункту в с.Білозерівка; будівництво артезіанської свердловини у с.Щаслива; співпраця із місцевими товаровиробниками. Про ключові завдання перспективного плану розвитку громади на 3 роки: повна реалізація проекту з реконструкції будівлі ДНЗ в с.Щаслива,  завершення вуличного освітлення с.Щаслива, с.Білозерівка, с.Королівка, с.Підлісне, завершення робіт з опалення приміщення ДНЗ, ремонт доріг місцевого значення, введення у експлуатацію водогону у с.Щаслива, будівництво футбольного поля у с.Щаслива, початок робіт із перегляду та встановлення нормативно-грошової оцінки земель на території сільської ради.

Коротко про проблеми та перспективи розвитку громад доповіли Тетяна Бурячок, Микола Слободянюк, Михайло Микулін –голови Лозуватської, Лукашівської та Струтинської сільських рад. Зокрема:

  • по громаді с. Лозувата: виконання дохідної частини бюджету на 114,9% від планових завдань; надання субвенцій бюджетам вищих рівнів для виконання повноважень у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та соціального забезпечення; про завершені роботи із газифікації села, водопостачання, освітлення, транспортне сполучення; співпраця із місцевими товаровиробниками. Про ключові завдання перспективного плану розвитку громади на 3 роки: роздільне збирання твердих побутових відходів, реконструкція приміщення колишньої ЗОШ під приміщення для потреб громади (сільська рада, фельдшерсько-акушерський пункт, спортивний зал), організацію музейної кімнати з історично-просвітницького тематикою, завершення освітлення села та облаштування прямої дороги до траси Вінниця-Липовець.
  • по громаді с. Лукашова: виконання дохідної частини бюджету на 131% від планових завдань;роботи із будівництва мереж водопостачання по селах Лукашова, Ясенки, Берестівка, ремонт доріг місцевого значення; ремонт сільського будинку культури с.Лукашовава; ремонт та упорядкування меморіалів слави, сільських кладовищ, каплиць у селах Лукашова, Берестівка, Нарцизівка, Ясенки; виготовлення генерального плану для села Лукашова; виготовлення технічної документації на будівлі будинків культури та ДНЗ; надання матеріальної допомоги найбільш уразливим верствам населення; надання субвенцій бюджетам вищих рівнів для виконання повноважень у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та соціального забезпечення; співпраця із місцевими товаровиробниками. Про ключові завдання перспективного плану розвитку громади на 3 роки: монтажні роботи з ремонту, до оснащення  та переобладнання вуличного освітлення, реконструкція мережі теплопостачання у Лукашівському СБК,  ремонт доріг місцевого значення, поточний ремонт Берестиівського  та Лукашівського СБКУ, ремонт  приміщення ДНЗ с.Лукашова, благоустрій та озелення  сільських закладів соціальної сфери.
  • по громаді с. Струтинка: виконання дохідної частини бюджету на 107,8% від планових завдань; ремонт в’їзної дороги протяжністю 2 км; завершення робіт із генерального планування території села Струтинка; ремонт та благоустрій меморіалу слави та місцевого кладовища; ремонт адміністративної будівлі села (фап, поштове відділення, сільська рада); харчування дітей в школі; капітальний ремонт місцевого храму; надання матеріальної допомоги  учасникам АТО, інвалідам, ветеранам тощо; ремонт дамби на центральній вулиці. Про ключові завдання перспективного плану розвитку громади на 3 роки: ремонт сільського будинку культури, ремонт дороги місцевого значення.

Підвели підсумки обговорення керівники району, закликали присутніх до співпраці та подякували за роботу.