Метою проведення інформаційно-консультативних пунктів є: ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми, відпрацювання  чітких алгоритмів дій для надання допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми, залучення до проведення суб’єктів взаємодії національного механізму взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, підвищення рівня поінформованості громадян стосовно проблеми торгівлі людьми.

Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації, який є організатором та координатором роботи інформаційно-консультативних пунктів з питань протидії торгівлі людьми: «Були в рабстві? Звернись! Отримай допомогу!»у м. Вінниця  залучив до їх проведення своїх партнерів: управлінням боротьби зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми, Безоплатну правову допомогу у Вінницькій області, Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області, Вінницька міська рада, Вінницька районна державна адміністрація, Обласний та міський центри  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Обласний центр зайнятості, громадські організації: «Джерело надії», Товариство Феміністок «Прогресивні Жінки », Управління Патрульної Поліції м. Вінниці.

Під час проведення заходів було розповсюджено більше 3-х тисяч примірників інформаційної продукції з питань протидії торгівлі людьми.