Зустріч організовано спільно з громадською спілкою “Всеукраїнський молодіжний рух “Відповідальність починається з мене”.

Захід проводився з метою вивчення та обговорення досвіду Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції "Відповідальність починається з мене", пошуку шляхів її оптимізації та вдосконалення реалізації тощо.

Учасники напрацювали проект нової редакції Положення про Всеукраїнську акцію, проаналізувавши особливості реалізації акції в регіонах і гострі проблемні питання.

Презентували найбільш успішні проекти, реалізовані у Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Донецькій та Харківській областях.

Голова громадської спілки “Всеукраїнський молодіжний рух “Відповідальність починається з мене” Ігор Товкач висловив пропозиції щодо шляхів вдосконалення акції, зокрема, щодо залучення спонсорських коштів для впровадження цього соціально важливого проекту.

Голова громадської спілки вручив сертифікати чотирьом найбільш активним громадським організаціям на загальну суму 80 000 гривень для реалізації соціально значущих проектів.

Під час заходу між Міністерством молоді та спорту і ГС підписано Меморандум про партнерство у напрямку співпраці щодо реалізації Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції "Відповідальність починається з мене".

Як наголосив заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема, у сучасних умовах особливо актуальним є підвищення громадської активності молоді, а також робота із створеними у рамках реформи децентралізації громадами.

Олександр Ярема акцентував на створенні умов для особистісного становлення, соціальної активності та зайнятості молодих осіб. Окрім іншого, щоб юнаки та дівчата залишались у громаді, брали активну участь у її розбудові та розвитку.

“Молодь є основою та ресурсом розвитку не лише сильної громади, а й міцної держави та її інноваційного розвитку”, - зазначив заступник Міністра.

Олександр Ярема звернув увагу присутніх на основні напрямки реформ у молодіжній сфері. А саме: фахову підготовку осіб, які працюють із молоддю, підтримку молодіжних та дитячих громадських організаціям, розвиток молодіжного міжнародного співробітництва тощо.

Олександр Ярема вручив подяки Міністерства молоді та спорту за вагомий особистий внесок у реалізацію державної молодіжної політики, популяризацію здорового способу життя, відданість справі та активну участь у проведенні Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції "Відповідальність починається з мене".

Так, подяками Міністерства відзначено

1. Вережака Івана, голову громадської організації "Молодіжний клуб "Творці Усвідомленої Реальності" (Івано-Франківська область);

2. Гайдей Анастасію, головного спеціаліста відділу молодіжної політики та взаємодії з громадськими організаціями Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА;

3. Данилюк Юлію, заступника директора з загальних питань комунальної установи "Запорізький обласний центр молоді" Запорізької обласної ради;

4. Зінченко Ольгу, інспектора відділу ювенальної превенції, Управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Запорізькій області;

5. Кейдун Ірину, активістку громадського об’єднання "Команда молоді" (Полтавська область);

6. Кобися Миколу, голова громадської організації "Платформа розвитку особистості", обласний координатор акції "Відповідальність починається з мене" (Вінниця);

7. Лобанову Світлану, активістку громадського об’єднання "Команда молоді" (Полтавська область);

8. Молоченко Вікторію, координатора акції Чечельницького району Вінницької області;

9. Паращук Людмилу, координатора акції Чернівецького району Вінницької області;

10. Пристая Віталія, заступника голови Правління громадської організації "Спільними зусиллями" (Івано-Франківська область);

11. Рибалка Юлію, активістку громадського об’єднання "Команда молоді" (Полтавська область);

12. Скороходову Інну, головного спеціаліста Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької ОДА;

13. Терещенко Миколу, активіста громадського об’єднання "Команда молоді" (Полтавська область);

14. Фігурську Оксану, координатора акції Літинського району Вінницької області;

15. Фокіна Андрія, директора Харківського обласного центру фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх”;

16. Діденко Марину, начальник відділу у справах та молоді Вугледарської міської ради Донецької області.