Директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА Світлана Ярмоленко та начальник управління сімейної політики та оздоровлення Лариса Кащина 01 вересня 2023 року взяли участь у проведенні робочої зустрічі учасників Національного саб-кластеру гендерно зумовленого насильства та членів робочої групи з питань запобігання домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі обласної міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, яка пройшла в діловій та конструктивній атмосфері.

Спільно розглянули уніфіковану інформацію про наявні послуги для постраждалих від гендерно зумовленого насильства та спеціалізовані сервіси для включення до системи перенаправлення в регіоні. Важливим питанням було обговорення гуманітарних потреб та Плану гуманітарного реагування на наступний рік.

Лариса Кащина поінформувала присутніх про результати роботи у сфері запобігання та протидії домашньому та/або насильству за ознакою статі у Вінницькій області за І півріччя 2023 року.