За інформацією начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігоря Салецького даний мистецький проект стане завершальним акордом низки заходів з відзначення  на Вінниччині 1030-річчя хрещення Київської Русі – України.

  Упродовж 2018 року на виконання Указу Президента України від 08.08.2017 року № 214/2017 «Про заходи з підготовки та відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі - України» та розпорядження голови обласної державної адміністрації від 08.02.2018 року № 104 «Про відзначення на Вінниччині 1030-річчя хрещення Київської Русі-України» спільно з релігійними організаціями області проведено ряд інформаційно-просвітницьких, історико-краєзнавчих та культурно-мистецьких заходів.

Зокрема: в закладах системи освіти проведено тематичні інформаційні (виховні) години для шкільної та студентської молоді на тему: «Християнські цінності в сім’ї та демократичному суспільстві», книжково-ілюстративні виставки на тему: «Сакральна архітектура Вінниччини»; проведено екскурсійно-паломницькі поїздки до місць, пов′язаних з історією християнства - сакральної спадщини Подільського краю та України; підготовлено до видання ілюстративного, історико-інформаційного довідника духовної спадщини Вінниччини, розробленню нові екскурсійно-паломницькі поїздки до місць, пов′язаних з історією християнства – сакральної спадщини Подільського краю та України, забезпечено участь релігійних організацій УПЦ КП, УПЦ, УГКЦ, УАПЦ в загально-державних заходах з нагоди відзначення 1030-річчя Київської Русі-України.

З ініціативи керівників релігійних організацій визначено дату проведення урочистої ювілейної академії на 14 вересня 2018 року, адже за словами представників духовенства «в цей день Православна церква вшановує пам’ять Вінницьких святих отців, а також це день Церковного новоліття». Захід заплановано провести у Вінницькому обласному академічному музично- драматичному театрі ім. М.Садовського.