Інтерактивним форматом проведення свята відзначилося Вінницьке обласне товариство єврейської культури та мови (голова товариства - Олександр Цодікович). Святкування відбулось 23 березня у двох локаціях:  по вул. Космонавтів 8 (приміщення обласного благодійного центру «Хесед Ємуна» та по вул. Порика 41 (приміщення кафе «Маячок»).  Кожен з присутніх на заході був учасником рольових ігор, театралізованих конкурсів та майстер-класів. Для молоді та дорослих було організовано конкурс із знання історії походження стародавнього єврейського свята. Для дітей – майстер - класи з виготовлення маскарадних костюмів та масок.

Фінальним акордом свята стала театралізація історичних подій, пов’язаних зі щасливим врятуванням євреїв періоду старожитньої Персії. В театралізації взяли участь молоді та дорослі актори – члени громадської організації.

Зі святом усіх присутніх привітала заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, яка підкреслила важливість збереження і популяризації традицій та звичаїв кожної національної спільноти. Управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації – наголосила А. Ратинська - й надалі буде підтримувати діяльність громадських обʼєднань національних спільнот у збереженні та розвитку ними своїх етнокультур.