Ініціатором та головним організатором Фестивалю, як і в минулі роки, виступила громадська організація «Товариство поляків «Відродження» на чолі з Лідією Яковенко –  активісткою  брацлавської громади.

Фестиваль відбувся у місцевому парку, де за традицією   була розгорнена тематична виставка «З бабусиної скрині», яка представляла побутово - ужиткові експонати національних спільнот Брацлавщини. Цього року виставку доповнили експонати  старообрядців, які проживають у Брацлавській слободі. У виконанні місцевих солістів та аматорських колективів лунали пісні українською, польською, єврейською, ромською мовами, також вперше були представлені  старообрядницькі пісні.

Привітали фестиваль голова Немирівської районної ради – Сергій Укринський та депутат обласної Ради Леонід Галушко. Заступник начальника управління у справах національностей  та релігій Вінницької облдержадміністрації  Алла Ратинська вручила подяку голові польського товариства Л.Яковенко та подякувала організаторам за проведення міжкультурного заходу, який сприяє ствердженню міжнаціональної дружби та злагоди в регіоні.