Національну культуру та творчі здобутки, презентували глядачам 18 творчих колективів та окремих виконавців 5 національних спільнот: білоруської, єврейської, польської, ромської та чеської, з Барського, Калинівського, Козятинського, Липовецького, Тиврівського, Тульчинського, Шаргородського районів області та м. Вінниця.

Веселкове розмаїття та яскраві виступи вокальних і танцювальних творчих колективів різних національностей демонстрували на сцені обласної філармонії свої таланти через любов до пісні й танцю.

Вперше у фестивалі національних культур взяли участь переможець телевізійного конкурсу «Голос діти»  - Олександр Подолян (м. Шаргород), Авак Бабаханян (смт. Тиврів) та Катерина Копайгородська (смт. Крижопіль).

Почесним гостем на фестивалі виступив народний артист України Станіслав Городинський.

З привітальним словом виступили Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Даміан Чярчинський, директор обласного центру народної творчості Тетяна Цвігун, заступник управління культури облдержадміністрації Валентина Троян та голова Ради національно-культурних товариств Вінниччини Мераб Нарсіа.

Від імені облдержадміністрації виступила заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська: «Дякую організаторам за проведення фестивалю, який пропагує ідею міжнаціональної єдності, взаєморозуміння та принципу толерантності до представників різних національностей, які проживають не тільки в області, але й в Україні. А також, творчим колективам за вагомий внесок у розвиток національних культур на Вінниччині».