Основним питанням зустрічі було відзначення християнами західного обряду Воскресіння Христового.

В ході розмови, очільник області акцентував увагу на встановлених протиепідеміологічних заходах та посилення окремих обмежень впродовж дії правового режиму надзвичайної ситуації, алгоритм дії для забезпечення функціонування області під час карантину, спільну роботу в допомозі потребуючим в умовах карантину.

"Найважливіше, що ми можемо зробити для себе і своїх рідних в Пасхальний період — не порушувати карантин, не наражати себе та інших на небезпеку", - зазначив Владислав Скальський.

Також, за його словами, Вінниччина займає лідируючі позиції за кількістю проведених ПЛР тестів на COVID-19.

В свою чергу, настоятелі церков наголосили, що в Пасхальних Богослужіннях, в середині костелів, братимуть участь не більше 10 осіб, разом зі священнослужителями, більшість вірян відзначатимуть пасхальні свята вдома, та долучатимуться до спільної Святкової меси під час трансляції по телебаченні на ютуб каналах.

Зокрема, на ютуб каналах та сторінках у соціальних мережах відбудеться трансляція Богослужінь із костелів м. Вінниці. Католицьке телебачення EWTN та телеканали "UA:Перший" і "5 канал" у співпраці з Католицьким Медіа-Центром транслюватимуть наживо великодні богослужіння під проводом Папи Франциска, а також Богослужіння з м. Києва.

Окрім того, на зустрічі був присутній начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос, який проінформував про порядок дотримання умов карантину під час проведення Богослужінь та рекомендації з питань безпеки.