З нагоди Дня Незалежності Грузії начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігор Салецький привітав грузинську громаду Вінниччини зі святом та побажав подальшого розвитку українсько-грузинської дружби та процвітання на Вінниччині багатовікової грузинської культури.

Грузія – держава з багатовіковою історією, яка прийняла християнство ще у 319 році. У Стародавні часи Грузія і Іспанія носили одну назву - Іберія. Частину своєї культури і традицій грузинський народ приніс в Україну на початку ХVIII століття, коли рятувались від турецького переслідування.

26 травня 1918 року, перший демократичний уряд Грузії на чолі з Ное Жорданія проголосив незалежність країни. Перша незалежна Демократична Республіка Грузія проіснувала лише три роки - до лютого 1921 року, коли в Грузію увійшли частини Червоної армії, встановивши радянську владу. З 1922 по 1991 роки Грузія входила до складу СРСР.

31 березня 1991 року відбувся всенародний референдум, а 9 квітня на основі результатів референдуму Верховна Рада республіки прийняла Акт про відновлення державної незалежності Грузії.

За роки незалежності Україну і Грузію об'єднують дружні та стратегічно важливі партнерські відносини.