Засідання відкрив головуючий у Раді Церков президент Подільської конференції Церкви АСД  Михайло Вільчинський, який проінформував про основні релігійні та духовно-просвітницькі заходи, проведені у поточному році та запевнив, що представники духовенства робитимуть усе можливе для збереження миру та порозуміння в міжконфесійному середовищі,  сприятимуть духовному зростанню суспільства.

У вітальному слові голова облдержадміністрації Валерій Коровій в свою чергу висловив вдячність церквам та релігійним організаціям за молитви, за значну соціальну, благодійницьку та волонтерську роботу та  проінформував про ряд спільних державно – церковних  проектів, які відбуваються в поточному році в рамках програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки, зокрема, спрямованих на популяризацію сакральних святинь області, здорового способу життя, сімейних цінностей, патріотичного, морального та духовного виховання тощо. «Сьогодні ми маємо всі умови і головне бажання для плідної співпраці органів державної влади та церковних інституцій в реалізації проектів, спрямованих на благо українського народу», - наголосив очільник області.

Потому, керуючий Вінницькою єпархією УПЦ митрополит Симеон підвів підсумки щодо проведених в загальноосвітніх навчальних закладах області  виховних годин на тему на тему: «1917 – 2017 роки – історичні уроки минулого століття. Духовний аспект». Зокрема зауважив, що Радою Церков в рамках виховної години було оголошено літературний конкурс «Чому в народі кажуть: «Без Бога - ні до порога». «Подібні конкурси проводилися і в минулі роки, - зазначив священнослужитель, -  цього року особливу активність проявили учні у своїх духовних роздумах, адже на  адресу конкурсу надходить численна кількість творів».

Усі представники Ради Церков наголосили на необхідності об’єднати зусилля держави і Церкви у духовному вихованні молодого покоління. «Це дасть можливість виховати дітей, які шануватимуть своїх батьків, поважатимуть закони держави і суспільства в цілому, а відроджене спільними зусиллями нове поколінняце запорука нормального розвитку нашої України», - наголосили представники Ради Церков.

Наприкінці зустрічі члени Ради Церков і релігійних організацій висловили невдоволення акцією, яка відбулася  24 квітня під стінами Вінницької облдержадміністрації, під час якої було спалено домовину з хрестом. Священнослужителі  вкотре наголосили, що Хрест є релігійною символікою, яку недопустимо використовувати в політичних цілях та висловили прохання бережно відноситися до усіх релігійних святинь.