У концерті взяли участь гості фестивалю - польські колективи, а саме: вокальний ансамбль «Art-Voice» (м. Рибнік), музичний театральний колектив «Стараховянє» (м. Стараховіце).

 Яскраво були представлені й аматорські колективи польської спільноти Вінницької, Житомирської та Хмільницької областей. В перше на фестивалі презентували свої творчі успіхи колективи з Житомира, Камʼянець-Подільського та Козятина. Як завжди, барчани радо зустрічали добре відоме вокальне Тріо «Ажур» (м. Вінниця). З цікавою програмою виступили й господарі фестивалю – хореографічний ансамбль «Оксамитки» та дитячий вокальний ансамбль «Молоде листя».

 По завершенню концертної програми до учасників та організаторів XVІ Днів польської культури зі словами подяки звернулись представники польської делегації Старохивіцького повіту та м. Квідзин, які з 11 травня перебували у м. Бар з офіційним візитом. За свято дружби та чудовий концерт подякував й Генеральний Консул РП у Вінниці Томаш Олєйнічак.

Привітала учасників фестивалю заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, яка відмітила активну роботу громадських обʼєднань польської спільноти Вінниччини у  сприянні ними дружнім стосункам у польсько-українських відносинах. Також, привітали фестиваль голова Барської РДА Володимир Саволюк та голова Барської міської Ради Артур Цицюрський.

Дні польської культури у м. Бар – ще один приклад міцної дружби між двома братніми народами України та Польщі.