Із гарним настроєм та посмішками зустріли День знань на святковій лінійці юні вихованці та вчителі навчально-виховного комплексу «Джерело мудрості», що у селі Парпурівцях Вінницького району.

Цьогоріч у перший клас тут пішли вже 35 дітей. Загалом у навчальному закладі нині навчаються 230 учнів.

Засновником навчального закладу є Подільський комплекс освіти, виховання та розвитку «Логос», що був створений Подільською Конференцією Церкви адвентистів сьомого дня задля здійснення освітньої діяльності.

Навчальний заклад, що працює із 2012 року, має ліцензії за трьома освітніми напрямками. Це дошкільна освіта, повна загальна середня освіта, а також позашкільна освіта «музичне мистецтво». Учні крім основних шкільних дисциплін вивчають й біблійну історію, що визнана всіма християнськими конфесіями.

Перший дзвоник пролунав й у Вінницькій приватній єврейській школі "Ор Менахем". Зараз тут навчаються 37 дітей – 31 дитина у школі та шість – у дитячому садочку. Діти займаються у сучасно обладнаних просторих класних кімнатах. Фактично у школі існує індивідуальна форма навчання. Висококваліфіковані вчителі приділяють багато уваги кожній дитині. Крім основних предметів учні вивчають мову, історію та традиції єврейського народу.

Кожен шкільний ранок у навчальному закладі починається із ранкової спільної молитви та благословіння головного рабина м. Вінниці Шауля Хоровіца. Тож і цього 1 вересня головний рабин урочисто благословив дітей на успішний навчальний рік.