Юні учасники та учасниці клубу AJT Junior (міжнародний єврейський проект для дітей), обласного єврейського благодійного центру «Хесед-Емуна» - голова Ірина Кноп, долучились до ВеАctive day, який проводився в рамках Європейського тижня спорту.

Європейський тиждень спорту стартував 9 років тому. Україна вперше отримала право приєднатися до однієї з наймасовіших ініціатив ЄС у сфері фізичної культури 2018 році. З 2019 року координатором спортивної події в Україні виступив Національний олімпійський комітет, який разом з амбасадорами ЄТС ініціює різноманітні заходи, що популяризують спорт та закликають суспільство активніше долучатися до ведення здорового способу життя незалежно від віку, гендеру, походження та рівня підготовки.

Дітям єврейської спільноти долучитись до ВеАctive day допомогли волонтери Олександр Розенфельд та родина Костенків. Весь день діти провели в аквапарку з водними атракціонами та іграми на воді.

Цей проєкт набув особливо важливе значення під час війни в Україні.  Адже діти сприймають та переживають усе що відбувається в країні надзвичайно чутливо та тривожно. Тому участь у будь-яких спортивних заходах – це психологічне розвантаження та турбота про покращення емоційного самопочуття молодого покоління.