Під час зустрічі йшлося про захист прав національних меншин,   приділено увагу питанням реінтеграції та деокупації тимчасово окупованих територій України, можливого повернення громадян України біженців турецько-месхетинського походження. Віктор Войналович наголосив на необхідності системних підходів для вирішення цього складного питання.

Зазначив, що найближчим часом  Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заплановано утворення робочої групи з метою напрацювання пропозицій до Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій України та плану заходів з її реалізації, до якої долучиться і  ДЕСС.

Голова громадської організації «Центр розвитку турецько-месхетинської громади» Мамахов Фаїг наголосив на особливій вразливості становища національної меншини (спільноти) турків-месхетинців, значна частина яких вимушено перебуває у Туреччині та має велике бажання повернутися у місця свого традиційного компактного проживання на Херсонщині.  

Під час зустрічі сторони домовилися про поглиблення співпраці ДЕСС із турецько-месхетинською спільнотою та сприянні їй в налагодженні контактів з Радою національних спільнот України. 

 

Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС