29 вересня — день пам’яті жертв Бабиного Яру — одного з найжахливіших і наймасштабніших злочинів Голокосту у світі.

Бабин Яр  урочище на північно-західній околиці Києва, одне з всесвітньо відомих місць трагедій, які стали символом Голокосту. 29 та 30 вересня 1941 року, за офіційними історичними свідченнями, нацисти розстріляли майже 100 тисяч людей: євреїв та циган - за етнічною ознакою, підпільників, членів організації українських націоналістів, пацієнтів психіатричної лікарні, та інших.

Директор музею Голокосту м. Вінниця Леонід Трахтенберг під час інтерв’ю  інтерв’ю на міському радіо «Місто над Бугом» зазначив: «Голокост – важка незагоєна рана в історії України у Другій світовій війні, в якій  жертвами злочину стали близько півтора мільйона українських євреїв. Нацисти нищили їх соціокультурну та етнорелігійну спільноту».

Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної військової адміністрації зі скорботою і сумом вшановує пам’ять жертв трагедії масового розстрілу нацистами у Бабиному Яру.

Наш обов’язок зберегти пам’ять про Бабин Яр та передати її наступним поколінням. Адже тільки пам’ять зможе захистити від повторення страшних помилок минулого.