Кабінет Міністрів України відзначив членів Ради національних спільнот України за сприяння у реалізації державної політики в соціально-культурній сфері, вагомий особистий внесок у створення культурних і духовних цінностей, збереження міжетнічного миру і злагоди в суспільстві, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм. Вручення Подяк Прем’єр-Міністра України відбулося сьогодні у Державній службі України з етнополітики та свободи совісті. Зокрема, Подякою було відзначено члена Національного конгресу вірмен України Арама Данієляна, голову Ради представників громадських об’єднань корінних народів, національних меншин при Міністерстві освіти і науки України Людмилу Коваленко, заступника директора Департаменту із соціально-гуманітарних та правових питань Ради національних спільнот України Сергія Каленічия, заступника директора Департаменту із соціально-гуманітарних та правових питань Ради національних спільнот України Сергія Дмитрука, члена президії Громадської спілки «Рада німців України» Світлану Цех.

Голова ДЕСС Віктор Єленський висловив вдячність членам Ради національних спільнот України в консолідації зусиль в часи важких випробувань. Він відзначив, що така стійкість і єдність усієї української поліетнічної нації — запорука майбутньої перемоги України над російським агресором. Попри війну, Україна продовжує створювати всі умови для рівноправного розвитку та можливостей представників різних національностей в усіх сферах життя держави, котрі разом з українцями складають унікальну єдину структуру суспільства. 

ДЕСС вдячна громадськості за постійну взаємодію, зокрема, Раді національних спільнот України за долучення до покращення якості державної етнополітики, напрацюванні пропозицій щодо вдосконалення законодавства у сфері національних меншин (спільнот) та корінних народів України. ДЕСС зацікавлена у подальшій співпраці з усіма національними спільнотами України у вирішенні питань, пов’язаних з розвитком та захистом прав національних меншин (спільнот) та корінних народів.  

Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС.