Даний візит розпочався з відправної точки маршруту – Вінниці, де обговорили паломницький маршрут Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова та його подальший розвиток.

Разом із  очільниками міст, через які проходить даний маршрут підписано відповідний Меморандум про співпрацю з метою розвитку та популяризації Шляху святого Якова в Україні.

Проєкт Camino Podolico став частиною шляху прочан, що проходить через всю Європу до мощей святого Якова у м. Сантьяго-де-Компостела (Іспанія). Відповідне рішення прийнято наприкінці червня під час засідання Генеральної асамблеї Європейської федерації паломницького маршруту «Шлях святого Якова» в місті Потес (регіон Кантабрія Іспанії).

Сьогодні Camino Podolico – це маршрут протяжністю понад 250 кілометрів зі споученням Вінниця – Кам’янець-Подільський, який об'єднує 10 громад та проходить через багаті на історичні пам’ятки населені пункти Поділля.

Розвиток даного проєкту сприятиме збереженню культурних традицій, поповненню знань та популяризації туризму як в Україні так і за її межами.