У Києві відбувся Різдвяний молитовний сніданок, який об’єднав представників Церков і релігійних організацій, українських урядовців, народних депутатів, політичних і громадських діячів, капеланів, військових, журналістів та представників творчої інтелігенції, дипломатичного корпусу. Його учасники просили Бога про перемогу.

Президент Володимир Зеленський звернувся з вітальним словом до учасників Різдвяного молитовного сніданку у Києві, подякувавши усім, в чиїх молитвах звучить прохання про перемогу.

 «Я дякую всім, у чиїх молитвах у цей передріздвяний час звучатиме одне прохання: прохання про перемогу. Про перемогу людської душі над агресією. Про перемогу нашої єдності над будь-якими корисливими інтересами, що можуть розʼєднати. І про перемогу України – про перемогу над злом, яке прийшло на нашу землю та має бути вигнане», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що Київ належить до тих столиць, де панує свобода і люди можуть вільно сповідувати свою віру.

«Я пишаюся всіма, хто захищає нашу свободу і, попри всю силу російського зла, доводить, що наша з вами обʼєднана сила дієвіша», – додав Президент.

Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви Блаженніший Епіфаній виголосив молитву за перемогу України над агресором, за оборонців Батьківщини, за владу та весь український народ.

Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук підкреслив значення традиції проведення Молитовних сніданків, особливо в умовах боротьби за свободу та незалежність країни.

У Різдвяному молитовному сніданку брав участь Голова Державної служби України з етнополітики  та свободи совісті.

Завершився захід співом духовного гімну України «Боже, Великий, Єдиний».

Світлини та текст: офіційний сайт ДЕСС.