Проект реалізовується спільно з громадською організацією «Німецька молодь в Європі» Північної Рейн-Вестфалії за підтримки обласної державної адміністрації та направлений на збір архівних документів та інших історичних матеріалів щодо забутих жертв Другої світової війни на території Вінницької області.

08 листопада представники делегації відвідали військову частину, де раніше розміщувався концентраційний табір Шталаг - 329 та інших об’єктах, які пов’язані з трагічними подіями нашої історії.

В рамках візиту у Центрі національних культур Вінниччини також відбулась зустріч  німецької делегації із заступником начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації А.Ратинською та представниками громадської організації "Вінницьке національно-культурне товариство німців Відергебурт".

Під час вказаної зустрічі А. Ратинською презентовано організацію роботи з національними спільнотами, які проживають на території області, зокрема роботу Центру національних культур Вінниччини, а також хід реалізації «Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення межконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки», завдяки якій обласна державна адміністрація має змогу фінансувати культурно просвітні, освітні, інформаційні заходи національно культурних товариств Вінниччини.

В свою чергу головою ГО "Вінницьке національно-культурне товариство німців Відергебурт" Зінаїдою Ільницькою представлено роботу свого товариства.

Учасниками діалогу також обговорено трагічність подій, які відбувались під час Другої світової війни, а також наголошено на  вшануванні та збереженні пам’яті про людські життя, які були знищені під час даних подій. Зокрема, обговорено можливість встановлення пам’ятного знаку на місцях масового захоронення та перебування жертв репресій.