У вступному слові Ігор Салецькій подякував духовенству усіх конфесій за плідну та системну роботу в рамках обласної Ради Церков і релігійних організацій, адже саме завдяки діяльності  міжконфесійного органу в області вдалося реалізувати ряд спільних духовно-просвітницьких та соціально-значущих проектів та зберегти міжконфесійний мир і злагоду в регіоні.

 В ході прес-конференції представники релігійних організацій привітали вінничан з прийдешнім Новим Роком і Різдвом Христовим та повідомили про заходи, що відбуватимуться в рамках проведення Різдвяних  свят.

Святкові Богослужіння з нагоди Різдва Христового за Юліанським календарем звершуватимуться 6 та 7 січня в усіх православних, греко-католицьких та протестантських храмах області.

Представник УПЦ о.Владислав Демченко запросив вінничан як Новорічну так і  Різдвяну ніч провести в молитві, адже у Вінницьких храмах уже стало доброю традицією о півночі 1 та 7 січня години звершувати Божественні Літургії.

Разом з тим, секретар Вінницької єпархії УПЦ анонсував проведення 13 січня Фестивалю Різдвяні дзвіночки, який уже десятий рік поспіль відбувається у м. Вінниці. Цьогоріч, починаючи з 8 січня,  подібний захід відбудеться в усіх районних центрах Вінницької єпархії.

На завершення, священнослужитель зазначив, що 2018 рік Вінницька єпархія УПЦ проголосила Роком Молоді та планує проведення ряду молодіжних заходів, в тому числі, з’їзд Православної молоді та обмін  молоддю з Польщею.

Протопресвітер Вінницького протопресвітерства УГКЦ Микола Дуркалець розвовів, що в усіх греко-католицьких храмах Різдвяні служби звершуватимуться традиційно 6 січня та 7 січня та побажав, щоб Свято Різдва Христового та прийдешній рік принесли якнайшвидше утвердження миру в нашій державі.

Секретар Вінницького єпархіального управління УАПЦ Сергій Москальчук акцентував увагу на тому, що віра без добрих справ є марною, тому кожен християнин, в святкові дні  повинен подбати про справи милосердя, доброти, всепрощення, допомагати ближнім і потребуючим.

За  даними секретаря єпархіального управління УПЦ КП Ігоря Сіранчука в усіх храмах єпархії Богослужіння відбуватимуться як завжди 6 січня  - Всенічне Бдіння та 7  січня – Святкова Літургія. Окрім того, о.Ігор запросив вінничан приєднатися до Різдвяних колядок, які 9 січня лунатимуть в Храмі Нерукотворного Образа Ісуса Христа  м. Вінниці за участю хору «Берегиня».

Разом з тим 2.5 тон  Різдвяних подарунків в день Святого Миколая з м.Бершадь вирушили на Донбас дітям-сиротам та військоваслужбовцям.

Розпочали святкувати Різдво Христове 25 грудня релігійні громади християн віри євангельської.

Єпископ Вінницького обласного управління об’єднаної церкви ХВЄ Михайло Якобчук зазначив, що релігійні громади розпочали святкування 25 грудня та завершать 9 січня.

За даними старшого пресвітера Вінницького обласного об’єднання Української Церкви ХВЄ Василя Любчака віряни церков у дні Різдвяних свят зосереджують свою діяльність на справах милосердя, відвідуючи будинки пристарілих та сімейного типу з подарунками в вигляді символічних «Сумок Самарянина».