Воскресіння Христове за григоріанським календарем цьогоріч припадає на 1 квітня та за юліанським календарем – 8 квітня.

Серед представників конфесій Вінниччини були присутні: представник Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ о. Костянтин Морозов; протопресвітер Вінницького протопресвітерства УГКЦ о. Микола Дуркалець; секретар Вінницького єпархіального управління УПЦ о. Владислав Демченко; єпископ Вінницького обласного управління об’єднаної церкви ХВЄ Михайло Якобчук; голова Вінницького об’єднання Української Церкви ХВЄ Василь Любчак.

Зокрема, о.Костянтин Морозов повідомив, що з метою залучення дітей до пасхальної літургії, у Центральному костелі Пресвятої Діви Марії Ангельської (по вул.Соборній) літургія розпочнеться о 20:00 год., у  Парафії Св.Франциска (на Кореї) – о 20:30 год., Парафії Святого Духа (в районі Вишеньки) – о 20:00 год. та Санктуарії Божого Милосердя (по вул.Москаленка) – о 22:00 год.

За інформацією о. Миколи Дуркальця:  «У Страсну п’ятницю (6 квітня) у храмах УГКЦ богослужіння розпочинатимуться о 8-й годині ранку і о 18-й вечора. Храми будуть відчинені для людей, які хочуть прийти, помолитися біля плащаниці. з 16 до 19 години у суботу буде благословення пасок, о 00.00 год. розпочнеться Воскресна утреня та Літугія».

За повідомленням о. Владислава Демченка традиційно у 5 найбільших храмах УПЦ м. Вінниці освятити пасхальний кошик можна у суботу потягом дня, починаючи з 10:00 год. ранку до 20:00 год. вечора. Святкове богослужіння в усіх храмах розпочнеться о 23:30 год. і триватиме до 3-ї години ночі. Крім цього, 8 квітня о 15:00 год. у Свято-Преображенському кафедральному соборі відбудеться соборна служба усіх священників м. Вінниці. Цьогоріч хресної ходи під відкритим небом не відбудеться, у зв’язку із несприятливими погодними умовами. Також на 27 квітня в музичному училищі заплановано концерт на честь жінок з нагоди православного жіночого дня, який відзначається за 2 тижні після Великодня.

Єпископ об’єднаної церкви ХВЄ Михайло Якобчук зазначив, що в церквах обласного об’єднання ХВЄ за традицією у суботу ввечері та у неділю зранку відбудуться святкові Богослужіння.

У свою чергу, голова Вінницького об’єднання Української Церкви ХВЄ Василь Любчак наголосив, що у період Великодніх свят релігійні громади окрім Служінь намагаються приділити більше уваги  нужденним, сиротам, вдовам та особам,  які перебувають в соціальних закладах.