Участь у заході взяли члени обласної міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, заступники начальників районних військових адміністрацій, радники з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків начальників районних військових адміністрацій, заступники голів сільських, селищних, міських рад, представники громадських організацій.

Форум проведено з метою привернення уваги громадськості до питання порядку денного «Жінки, мир, безпека» та підвищення рівня залучення територіальних громад до реалізації заходів Регіонального плану дій 1325 та локалізації місцевих планів .

Під час заходу розглянули Регіональний план дій 1325 в стратегії постконфліктного відновлення, обговорили шляхи посилення безпеки громад, зокрема економічної, фізичної та психологічної.

Форум став міцною платформою для обміну досвідом з питань безпеки та напрацював нові перспективи співпраці у напрямку реалізації порядку денного «Жінки, мир безпека».