прапор України та Європи

11 червня 2024 року у Києві відбулось сьоме засідання Підкомітету Україна – ЄС з питань торгівлі та сталого розвитку в режимі відеоконференції, в ході якого були проведені дискусійні сесії щодо інституційних питань. Йшлося, зокрема, про формування групи експертів, питань торгівлі та зайнятості, зміни клімату під руйнівним впливом російської агресії проти України. 

прапор України та прапор Німеччини

За результатами Міжнародної конференції з відновлення України URC 2024 у Берліні Німеччина зробить новий внесок до Фонду підтримки енергетики України на суму 50 млн євро. Отже, загальна сума внеску країни до Фонду складе понад 275 млн євро. Це найбільший внесок спонсорів до Фонду, в якому на сьогодні вже акумульовано понад 545 млн євро.

учасники зустрічі

У середу, 5 червня, відбулись консультації під головуванням Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної з делегацією Європейської Комісії, відповідальною за проведення офіційного скринінгу відповідності українського законодавства праву ЄС. 

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина

Про це заявила Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час свого виступу на заході «Крізь реформи до зірок: Парламент, Уряд та громадянське суспільство» у середу, 22 квітня.

Учасники засідання

У понеділок, 22 квітня, за участі Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної; Посла ЄС в Україні Катаріни Матернової та Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка відбулось відкриття координаційного центру інтегрованого управління кордонами (далі – ІУК) та засідання міжвідомчої робочої групи з питань координації ІУК.

учасники засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

12 квітня Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України поінформувала про можливості регіонального розвитку через програми транскордонної співпраці ЄС та інші євроінтеграційні інструменти. 

Прапор України на фоні прапора ЄС

Нове всеукраїнське опитування групи «Рейтинг», проведене від імені Міжнародного республіканського  інституту (IRI) показало, що підтримка вступу України до Європейського Союзу  та НАТО залишається високою серед більшості українців.

Олена Зеленська на міжнародній конференції «Відновлення прав постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом: елемент миру та світової безпеки»

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у міжнародній конференції «Відновлення прав постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом: елемент миру та світової безпеки», яка відбулася в Києві. 

Сторінка 1 із 7