Бажаючим проходити контрактну службу у підрозділах територіальної оборони Вінниччини на посадах офіцерського, сержантського та рядового складу звертатися за телефоном: 0432 57 60 70.

Сили територіальної оборони Збройних Сил України — окремий рід сил Збройних Сил України, на який покладається організація, підготовка та виконання завдань територіальної оборони відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву»

Хто може стати резервістом територіальної оборони (ТрО)? Чи потрібен досвід військової служби?

Резервістом ТрО може стати будь-який громадянин України віком від 18 до 57 років незалежно від статі, навіть без досвіду служби у війську та перебування на обліку у військовому комісаріаті (територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки). Окрім цього, вимоги до здоров’я кандидатів у резервісти територіальної оборони менші, аніж у бойових бригадах.

На сьогодні основу територіальної оборони України становлять 25 бригад ТрО в кожній з областей та м. Києві. Завдання територіальної оборони визначені Законом України «Про основи національного спротиву».

Голова ОДА Сергій Борзов взяв участь у пленарному засіданні позачергової 18 сесії обласної Ради 8 скликання. До порядку денного були внесені три питання, які потребують фінансування за кошти обласного бюджету для оперативного розгортання підрозділів територіальної оборони Вінницької області.