До заходу також були залучені представники районних військових адміністрацій, територіальних громад, міжнародних організацій.

- На Вінниччині перебувають понад 149 тисяч внутрішньо переміщених людей. Діє 59 МТП, у яких проживають 2200 мешканців. Потрібно передбачити збільшення кількості місць та випадок евакуації зі областей, у яких відбуваються бойові дії. Завдяки міжнародним організаціям місця тимчасового проживання вдалось забезпечити меблями та побутовою технікою: холодильниками, матрацами, ліжками, комплектами постільної білизни, мікрохвильовками, пральними машинами, бойлерами, столами, прасками, обігрівачами, але ми розуміємо, що є ще над чим працювати, - зазначила Перший заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталя Заболотна.

Метою заходу було обговорити забезпечення належних умов функціонування місць тимчасового проживання для внутрішньо переміщених осіб, згуртованої роботи між органами влади, органами місцевого самоврядування та керівниками МТП.

Одним із пріоритетних питань для обговорення стало функціонування та підтримка місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, особливу увагу приділили змінам та доповненням до постанови Кабінету Міністрів України від 01.09.2023 № 930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».

Також, спільно з регіональними координатором Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Оленою Бессарабою обговорили важливість ментального здоров’я для усіх присутніх.

Почута сьогодні інформація була корисною для учасників заходу, які водночас удосконалили свої знання та отримали позитивні емоції.

У заході взяли участь понад 50 осіб офлайн та 58 осіб онлайн.