Протягом жовтня-листопада поточного року в області реалізовувався проект «Пам'ятаємо про загиблих, піклуємося про живих» Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів), що став одним з переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2018 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«В рамках проекту ми забезпечили повноцінне залучення організацій громадського суспільства ветеранів війни в Афганістані до процесу національно-патріотичного виховання дітей та молоді області. Ми хочемо розповісти правду про афганську війну: як ми виконували свій військовий обов’язок та як сьогодні наші побратими виконують його на сході України у ході операції об’єднаних сил», – відзначив керівник проекту, голова Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) Петро Кирилішин.

Географія проекту охопила низку районів області, зокрема Хмільницький, Жмеринський, Іллінецький та Калинівський райони, де створено та діють найбільш потужні громадські організації афганців.

Проект «Пам'ятаємо про загиблих, піклуємося про живих» передбачав проведення серії семінарських занять по вивченню досвіду роботи районних Спілок ветеранів війни в Афганістані щодо національно-патріотичного виховання дітей та молоді на базі навчально-освітніх закладах області (проведення зустрічей з учнями загальноосвітніх навчальних закладів та студентами вищих навчальних закладів області; створення музейних кімнат; оновлення експозицій районних музеїв).

Окрім цього, у виїзних засіданнях обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані брав участь вінницький афганський гурт «Перевал» під курівництвом Олександра Скрипника.

Зазначимо, що проект реалізується відповідно до Указу Президента України від 13 жовтня 2015 року № 580/2015 «Про стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2015-2020 роки» та затвердженої ним Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2015-2020 роки, а також Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням 13 сесії Вінницької обласної Ради 7 скликання від 20 грудня 2016 року № 224.

Нагадаємо, що цього року фінансову підтримку отримали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які співфінансуються коштами обласного бюджету на загальну суму 1 млн. грн. Інформаційну підтримку реалізації проектів здійснює Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92