Сьогодні, 13 грудня, завершився дводенний тренінг для працівників структурних підрозділів облдержадміністрації, який стартував у рамах ІІІ Всеукраїнської школи публічної політики та адміністрування – освітнього проєкту, реалізованого ГО «Центр аналізу та розвитку громадських організацій «Діалог» у партнерстві з Донецьким національним університетом ім. В. Стуса та за підтримки обласної державної адміністрації.

Протягом дводенного інтенсиву представники структурних підрозділів ОДА брали участь у кейсах, майстер-класах, дискусіях, а також ознайомилися з практиками від кращих експертів ДонНУ імені Василя Стуса та громадського сектору.

Підбиваючи підсумки роботи, керівник проєкту – доктор політичних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи, інновацій та стратегічного розвитку ДонНУ ім. Василя Стуса Тетяна Нагорняк зауважила: «Хочу подякувати обласній державній адміністрації за підтримку та розуміння тих викликів, які постають перед нашим навчальним закладом. Завдяки налагодженій комунікації та співпраці, сьогодні ми змогли інтегруватися та у повній мірі долучитися до розвитку Вінниччини, як одного з провідних регіонів нашої держави».

Привітав учасників тренінгу голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський, зазначивши: «Дуже приємно бачити тут людей, які відчувають запит до знань, які хочуть навчатися, дізнаватися нове, розвивати свої компетентності та рухатися у дусі часу. Це дуже правильно. Сьогодні українське суспільство вимагає змін, а державні службовці відіграють роль провідників таких змін. Знання, уміння, ініціативність, вміння брати на себе відповідальність, доброчесність – це ті безпосередні риси, які повинні бути присутні у державного службовця».

ІІІ Всеукраїнська школа публічної політики та адміністрування є продовженням 2 попередніх проєктів, які стали ефективним інструментом для опанування нових компетентностей, зокрема, щодо побудови та управління іміджем публічної особи, стратегічних комунікацій; аналізу політики та економічних показників України та області тощо.

Учасники дводенного тренінгу також опанували мистецтво публічного виступу та підготовки публічних доповідей для різних цільових аудиторій, ознайомилися з реалізацією командостворюючих технік та подискутували на актуальні теми щодо налагодження комунікації з колективом тощо.

Щорічне проведення Всеукраїнської школи публічної політики та адміністрування стало вже традиційним для Вінниччини. Лектори продовжують використовувати найсучасніші освітні технології для забезпечення високого рівня професійності  державних службовців.