День українського добровольця відзначається щороку 14 березня відповідно до постанови Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822-VIII «Про встановлення Дня українського добровольця» з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню громадської уваги і турботи про учасників добровольчих формувань.

З нагоди свята учасників добровольчих формувань відзначено почесними грамотами облдержадміністрації та обласної Ради, грошовими винагородами та квітами.

Окрім того, добровольцям вручили пам’ятні подарунки – примірники художнього альбому «Хата під стріхою», який демонструє кращі зразки українських національних звичаїв та традицій, зокрема містить світлини аутентичних сільських хат-мазанок Вінниччини.

За дорученням голови облдержадміністрації Владислава Скальського, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк поспілкувалася з запрошеними щодо сприяння у вирішенні нагальних соціально-економічних та інших актуальних питань.

У рамках відзначення в області Дня українського добровольця відбулося делеговане покладання корзин до мультимедійної стели пам'яті Героям Небесної Сотні та загиблим воїнам АТО, скульптурної композиції «Дерево свободи», а також до меморіальної дошки, встановленої в пам'ять про загиблих у зоні проведення АТО/ООС, що встановлена поблизу Спасо-Преображенського кафедрального собору ПЦУ м. Вінниці.

  

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92