На передовій також бувають хвилини, коли наші воїни згадують рідні домівки, свої села і містечка, де залишилась родина і все,що таке дороге серцю..

Книги з краєзнавчої серії «Моя Вінниччина» також підіймають бойовий дух наших бійців –земляків.

Ця книжкова серія була започаткована у 2013 році редакцією літературно-мистецького журналу «Вінницький край»  та видається коштом обласного бюджету.

Проєкт втілює в життя комунальна установа «Видавничий дім «Моя Вінниччина», яка здійснює підготовку, написання і видання книг-історій хуторів, сіл, селищ і міст Вінницької області у затвердженій обласною Радою однойменній публіцистично-краєзнавчій серії. Видавничий дім також готує та бере участь у презентаціях вже надрукованих книг у громадах і засобах масової інформації України.

Ця серія – унікальна і єдина в нашій державі, у її форматі Книгою рекордів України вже зареєстровано чотири Рекорди України в номінації «Видавництво». Підготовлено, відредаговано і видано в серії вже майже 100 книг формату А-4.

Наприкінці минулого року у Верховній Раді України, за сприяння народних депутатів від Вінниччини Ірини Борзової та Лариси Білозір, було проведено презентацію 40 томів книг-історій з 80 виданих станом на 2021 рік.

Видання на Вінниччині цієї серії давно викликало жвавий позитивний резонанс серед громадськості та у всеукраїнській пресі. Професор Інституту журналістики Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка Юрій Боднар назвав проєкт «Моя Вінниччина» справді національним, що заслуговує державної підтримки.

Читають книги з краєзнавчої серії й захисники на передовій. Адже вони воюють за те, щоб наші села й містечка розквітали й творили свою історію.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92