Сьогодні, 14 грудня, на базі Вінницької Академії неперервної освіти  пройшов обласний круглий стіл, присвячений 80-річчю від дня народження відомого політичного діяча, борця за незалежність, Героя України, журналіста, публіциста В’ячеслава Чорновола.

У роботі заходу взяли участь науковці, політологи,  історики Державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського, викладачі Дон НУ ім. В.Стуса,  Академії неперервної освіти, краєзнавці, представники громадських організацій Вінниччини.

Доля В’ячеслава Чорновола, на думку виступаючих, була трагічною та щасливою водночас. Трагічною, бо пережив роки ув’язнення, злидні та нерозуміння з владною системою. А щасливим було життя Чорновола тому, що він став одним з тих, хто привів Україну до незалежності. Його постать не потребує прикрас, він проповідував правду і сам жив за її законами.

За публіцистичну діяльність Чорновола тричі ув’язнювали, але це не зламало його волю, а тільки посилило опір проти існуючої системи. Попри все, він лишався чистим і чесним, вірним своїм переконанням. 24-го грудня цього року В’ячеславу Чорноволу виповнилося б 80 років. І так і було б, якби він не обрав собі тернистого шляху захисника національних інтересів.

Присутні  ділилися своїми спогадами від зустрічей із Чорноволом: сміливий, не боявся думати, чітко аналізував, аргументовано говорив, критикував, обурювався дійсністю, був людиною активних дій.

На заході  прозвучала думка, що якщо українці хочуть жити у розвиненій державі, слід більше уваги приділяти патріотичному вихованню, беручи за приклад життя найдостойніших синів України. Яким, безперечно, був і залишається В’ячеслав Чорновіл.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92