Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.
Так, за період з 29 липня по 4 серпня 2020 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено 1413 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання, а саме:
- Перевірено закладів громадського харчування – 265, з них з порушеннями – 38. Вжито заходів: складено протоколів – 20, направлено приписів щодо усунення недоліків – 8, інформовано органи влади – 10, інформовано правоохоронні органи – 1.
- Перевірено об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 619, з них з порушеннями – 103. Вжито заходів: складено протоколів – 24, направлено приписів щодо усунення недоліків – 43, інформовано органи влади – 27.
- Перевірено об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 423, з них з порушеннями – 48. Вжито заходів: складено протоколів –3, направлено приписів щодо усунення недоліків – 21, інформовано органи влади – 18.
- Проведено 106 перевірок роботи агропродовольчих ринків, з них порушення виявлялись в 31 випадку. Вжито заходів: складено протоколів – 9, направлено приписів щодо усунення недоліків – 10, інформовано органи влади – 8, інформовано правоохоронні органи – 2.
З метою висвітлення процесу та результатів перевірок суб’єктів господарювання проведено 15 перевірок із залученням представників засобів масової інформації.
З початку введення карантину спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено 45914 моніторингових обстежень об'єктів, в ході яких за виявлені порушення карантинних вимог складено 832 протоколи, направлено 1243 приписи суб’єктам господарювання, 766 інформаційних повідомлень до органів влади та 73 до правоохоронних органів.