«Fruktona Organic» - нове виробниче підприємство м. Вінниці, яке займається переробкою, заморозкою овочів та фруктів та спеціалізується на вирощуванні, збиранні, переробці та продажу свіжих і заморожених ягід, фруктів, овочів, а також грибів та зерняткових. Підприємство молоде, на ринку Вінниччини його продукцію знають близько трьох років, але «Fruktona» швидко набирає обертів та має досить амбітні плани на найближче майбутнє.
Із роботою підприємства та перспективами розвитку його виробничих потужностей сьогодні, 8 жовтня, у рамках робочої поїздки до Вінницької області, ознайомився заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.
Керівники підприємства демонстрували високопосадовцю нову лінію з переробки яблук, яку щойно ввели в експлуатацію. Тарас Висоцький поцікавився зразками готової продукції, оглянув холодильні камери, де вона зберігається, склади для сировини, нове високотехнологічне обладнання.
Профільний заступник Міністра переконався, що сучасне оснащення та сертифікована організація виробництва дозволяє сьогодні навіть на невеликому підприємстві, де працює в сезон близько 60 працівників, виробляти продукцію, що відповідає найвищим світовим стандартам якості.
«Fruktona Organic» приймає на переробку в тому числі і продукцію, яка не має бездоганного товарного вигляду, але може перероблятися і в подальшому використовуватися для наповнювачів йогуртів, морозива тощо.
Продукція підприємства використовується для молочної, кондитерської промисловості, виробників соків та консервів.
«Цей напрям є досить актуальним,- коментує директор профільного департаменту ОДА Микола Ткачук,- адже на сьогодні значна частина залишків сільгосппродукції, зокрема, в галузі овочівництва залишається невикористаною. А технологічні процеси, які сьогодні використовують сільгосптоваровиробники, сприяють тому, щоб отримувати максимально високий врожай, який потребує переробки. Звичайно, галуззю овочівництва переважно займаються південні регіони України, але з такими погодними умовами, які складаються на Вінниччині, зокрема, у зоні Північного Степу,, невеликі сільгоспвиробники орієнтуватимуться на галузь садівництва та овочівництва. А такі переробні підприємства як «Фруктона-ВН» надаватимуть змогу реалізовувати високоякісну сільгосппродукцію для населення за більш вигідними цінами».
На даний час технічна база підприємства дозволяє підготувати продукцію у відповідності до індивідуальних потреб кожного замовника. Заморозка, сортування, пакування, зберігання, транспортування – всі процеси відбуваються з суворим дотриманням вимог міжнародної системи якості FSSC 22000:2005, що пов’язана з безпекою харчових продуктів.
Як запевнив директор ТОВ «Фруктона» Костянтин Кузьменко, сьогодні підприємство постачає продукцію як на внутрішній ринок України, так і в країни Європи, Близького Сходу та Північної Америки. Завдяки сучасному технологічному оснащенню та кваліфікованому персоналу, Fruktona Organic отримала довіру багатьох українських та іноземних партнерів.
Нагадаємо, що сьогодні, за ініціативи Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та за особистої участі профільного заступника Тараса Висоцького, в області відбувся семінар з питань земельної реформи, державної підтримки та розвитку фермерських господарств.
Спільно із керівниками сільгосптоваровиробників та органів місцевого самоврядування, учасники семінару обговорили низку питань в частині адміністрування державних програм з підтримки різних галузей: бджолярства, тваринництва тощо. Крім цього, значна увага була приділена тим програмам, у яких безпосередньо беруть участь самі сільгосптоваровиробники, зокрема, таких як: надання копенсаційних виплат з погашення банківських відсотків, а також компенсації за придбану техніку вітчизняного виробництва.
Після огляду виробництва, прямо на підприємстві «Фруктона», за участю заступника Міністра Тараса Висоцького пройшла робоча нарада. Під час обговорення, учасники наради мали можливість продегустувати свіжі соки із фруктів та ягід урожаю 2020 року.