Налаштування відображення

Розмір шрифту:
Колір сайту:
Зображення

Параметри

Черговий триденний семінар для фахівців із соціальної роботи громад Вінниччини розпочався сьогодні. Про це повідомила Перший заступник Голови ОДА Наталя Заболотна. За її словами, тренінг присвячений вивченню особливостей надання соціальних послуг сім’ям у складних життєвих обставинах, в яких порушуються права дітей.

«На Вінниччині масштабне проведення навчань для фахівців із соціальної роботи за рахунок коштів субвенції державного бюджету розпочалось у листопаді. Сьогодні одне з них: 36 спеціалістів з 9 територіальних громад області беруть участь у семінарі. Лекції, тематичні зустрічі, практичні заняття – все за 3 дні», – зазначила Наталя Заболотна.

За словами посадовиці, буде опрацьовано важливі питання, пов’язані із захистом прав дітей та організацією надання соціальних послуг їх сім’ям:

нормативно-правова база, у тому числі, права дітей та відповідальність батьків за невиконання батьківських обов’язків;

участь фахівців із соціальної роботи в процесі оцінювання рівня безпеки дитини;

практичне опрацювання випадку надання послуги соціального супроводу сім’ї;

документування дій фахівця із соціальної роботи на всіх етапах ведення випадку;

взаємодія надавачів соціальних послуг з органами опіки та піклування, органами соціального захисту населення та службами у справах дітей на рівні територіальної громади.

Наталя Заболотна переконана – спільна робота над практичними завданнями підсилить міжвідомчу взаємодію з питань захисту прав дітей. Відтак, до навчання приєднаються служби у справах дітей обласної та районних державних адміністрацій, служб виконавчих комітетів сільських, селищних та міських рад.

«Таке навчання дасть можливість кожному зі слухачів оволодіти законодавством, знаннями та практичними навичками з усіх запланованих тем та підвищити рівень загальних і професійних компетенцій, зокрема – підвищить здатність взаємодіяти на рівні громади в інтересах дітей, якість надання соціальних послуг сім’ям, у яких порушуються права дітей та додасть професійної впевненості фахівцям із соціальної роботи», – наголосила Наталя Заболотна.

Варто зазначити, що протягом листопада поточного року в області буде проведено 6 таких триденних навчань. В кожному з них візьмуть участь по 20 фахівців із соціальної роботи.