Сьогодні, 16 листопада, в приміщенні Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації відбувся круглий стіл на тему «Проблеми та перспективи розвитку гастрономічного туризму Вінницької області» під головуванням директору Департаменту Володимира Мережко. З заході взяли участь голова постійної комісії з питань освіти, культури, сім'ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Вінницької обласної Ради Людмила Станіславенко, представники туристичних фірм, ресторатори, крафтові виробники харчових продуктів, власники сільських зелених садиб, а також відповідальні за розвиток туризму представники райдержадміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад Вінницької області.
У вітальному слові до учасників круглого столу Володимир Мережко зазначив:
«За даними Всесвітньої туристичної організації ООН внесок туризму до світового ВВП становить 10%, а загальна кількість робочих місць, що прямо чи опосередковано стосуються сфери туризму, - 11%. Саме тому, з метою підтримки розвитку туризму в області розроблено Програму розвитку туризму на період до 2020 року. Програма передбачає комплекс заходів щодо розвиту туристично-рекреаційної інфраструктури; формування регіонального туристичного продукту та підвищення якості послуг; маркетингової та рекламно-інформаційної діяльності».
В рамках круглого столу засновники проекту «Гастро-гід Вінниччина» Олена Павлова та Інна Кривешко здійснили презентацію потенціалу гастрономічного туризму в області, а також проекту і його результатів за перші три місяці роботи:
«Локальна та рідна кухня – безкінечне джерело для заглиблення і відкриття нового та незвіданого. Ми прагнемо розвивати внутрішній ринок туристичних та супутніх послуг на Вінниччині».
У своєму виступі Олена Павлова також закликала представників крафтового виробництва, туристичного бізнесу та рестораторів долучитися до ініціативи та розповіла про переваги партнерства в проекті. Учасники заходу обговорили питання включення до туристичних маршрутів закладів харчування та виробництва унікальних харчових продуктів, а також впровадження проекту «Гастро-гід Вінниччина» в рамках Програми розвитку туризму.