З метою підвищення підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, 24 квітня, облдержадміністрація спільно з Вінницьким центром розвитку місцевого самоврядування програми «U-LEAD з Європою» провели семінар та відео-нараду за участю Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

У практичному семінарі та відео-конференції взяли участь: перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко, радник з регіонального розвитку Вінницького ЦРМС Юрій Войціцький та представники ОТГ області.

В ході відео-конференції представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ознайомили всіх учасників зі змінами, що були внесені до нормативно-правових документів.

Зокрема, заступник начальника Управління впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва Леся Діденко повідомила про прийняття Кабінетом Міністрів України 4 квітня Постанови №242, де було змінено порядок умов надання субвенцій на формування інфраструктури ОТГ, та Розпорядження №201, де вказано розподіл коштів субвенції між територіальними громадами.

«Відтепер, ОТГ мають надати Мінрегіону перелік проектів на весь обсяг субвенції, що був передбачений громаді, протягом двох місяців. Ви повинні визначити свої пріоритетні проекти, розробити на них проектну документацію, отримати висновки облдержадміністрації та підтвердити співфінансування. До того ж, пам’ятайте про комплексний підхід до вирішення проблемних питань, необхідність визначення опорних закладів у вашій громаді та вирішення питань маломобільних груп населення. Цьогоріч був виключений такий напрямок фінансування як «поточний ремонт доріг загального користування державного значення», - наголосила Леся Діденко.

По завершенню презентації кожен регіон мав змогу поставити своє запитання та отримати кваліфіковану відповідь.