Начальник ОВА Сергій Борзов взяв участь у нараді щодо проведення весняно-польових робіт в області. Також до заходу долучилися аграрії, представники влади, бізнесу та науки Вінниччини.

За словами Сергія Борзова, в усіх одна ціль – забезпечити сталість економіки та продовольчу безпеку України.

«Це вже друга весна, коли весняно-польові роботи розпочинаються під час повномасштабної війни. Період досить складний та потребує багато сил і ресурсів. Але, так, як стоїть українська армія, так і ми в тилу маємо зробити все можливе і не можливе, щоб поля були засіяні», - зазначив очільник області.

Також він підкреслив, що наразі завдання аграріїв - посіяти сільськогосподарські культури відповідно до оптимальних термінів.

«Країна має бути з хлібом. Внутрішній споживчий ринок треба забезпечити всією групою продовольчих товарів для населення не тільки нашої області, а й інших регіонів. - зауважив Сергій Борзов. - Поряд з соняшником маємо посіяти трохи продовольчих культур, таких як гречка, горох, овес. Відвести хоча б гектар під картоплю та овочі, на які зараз відчувається дефіцит».

Начальник ОВА додав, що в порівнянні з минулим роком, можна сказати, що зараз ситуація контрольована. Для проведення весняно-польових робіт є все необхідне: пальне, насіння та добрива.

«Складно всім, але задоволення суспільних інтересів має бути в пріоритеті. Тільки разом ми все подолаємо та захистимо Україну», - констатував Сергій Борзов.