Кабінет Міністрів під час засідання 24 березня ухвалив низку важливих рішень у сфері логістики та розбудови оборонної інфраструктури. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Так, Уряд затвердив постанову про розширення будівництва фортифікаційних споруд. На відповідну програму передбачено майже 1 млрд гривень у бюджеті.

«Обласні військові адміністрації залучені в процес разом із Міністерством оборони та нашими військовими. Результатом буде посилення обороноздатності та безпеки нашої країни», — підкреслив Денис Шмигаль.

Також Уряд ухвалив зміни до міжурядової угоди України та Молдови, спрямовані на покращення логістики. Зокрема, тепер наша держава матиме через молдовську територію пряме залізничне вантажне сполучення з портом Рені. 

«Таким чином максимально використаємо потенціал дунайських портів. Українські порти на Дунаї збільшили вантажообіг в 3,5 рази, і це ще не межа. Продовжуємо їх розширення», — відзначив Прем’єр-міністр.

Серед іншого Кабінет Міністрів передав будівництво та ремонт прикордонних пунктів пропуску у сферу відповідальності Міністерства інфраструктури, що сприятиме їх системній модернізації.

«Державне агентство відновлення визначаємо відповідальним за оновлення автомобільних пунктів пропуску. Більше половини потребують добудови або реконструкції. Нова прикордонна інфраструктура — це комфорт для людей та бізнесу та реалізація наших євроінтеграційних амбіцій», — резюмував Глава Уряду.