Сьогодні Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов вручив медичне обладнання для обласної дитячої лікарні. Відповідний Сертифікат передали керівництву медичного закладу.

Флюороскопічну рентгенівську пересувну систему CarmexRKFP(ITALRAY) було закуплено МОЗ України за кошти Держбюджету.

Це найсучасніше обладнання розташоване у травматологічному пункті обласної дитячої лікарні та призначене для проведення рентгенологічних досліджень дітям з ургентними травмами.

«Відтепер є можливість миттєво отримати зображення високої якості у  1 тисячі дітей протягом року,- зазначив Сергій Борзов.- Рентген портативний, може працювати там, де є постійне джерело живлення. Головне ж -  надає можливість одразу подивитися результат, а не чекати знімків. Це вкрай важливо для швидкості прийняття рішень лікарями».

До складу рентгенівської пересувної системи  системи входить:

-  операційний стіл;

-  система флюороскопічна рентгенівська загального призначення пересувна, цифрова, типу С-дуга (тип 1)

-  захисний одяг для лікаря – 2 комплекта ;

-  захисний одяг для пацієнта – 1 комплект ;

-  джерело безперебійного живлення  Powercom INF – 1500 .

Окрім того, задля безперебійного функціонування дороговартісного сучасного обладнання, яке наразі є в закладі, в Обласній дитячій лікарні встановлено дизельний генератор CAROD потужністю 200 кВт.

Це устаткування, за підтримки обласної військової адміністрації, отримано від благодійної організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Ренесанс».

До цього в закладі працювали два генератори потужністю 60 кВт та 100 кВт, які технічно не мали можливості охопити все навантаження, у разі відключення від загальної мережі електропостачання.

Під’єднання нового  обладнання  до загальної мережі дасть можливість забезпечити безперебійну роботу стерилізаційного відділення та головного корпусу.